Misafirlerinizi şaşırtmak ve çay saatlerinizi tatlandırmak için pratik bir kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte hızlıca hazırlayabileceğiniz nefis kurabiye tarifi...

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem hızlı hem de lezzetli bir kurabiye tarifi veriyoruz. Bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve ara öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Kısa sürede hazırlanan ve çayın yanında mükemmel giden bir kurabiye tarifine ne dersiniz? İşte, hem pratik hem de lezzetli kurabiyeler için basit bir tarif.

Malzemeler

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

1 paket margarin
1 su bardağı kadar pudra şekeri
1 yumurta sarısı (yumurtanın akı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kırılmış fındık ve toz şeker

Hazırlanışı

İlk olarak kurabiye yapımında kullanacağınız margarini bir süre oda sıcaklığında bekletin. Sonrasında bu margarini orta büyüklükteki bir yoğurma kabının içine aktarın.

Kabın içine pudra şekerini ilave edin ve margarin ile pudra şekerini elinizle karıştırın. Ardından kaba yumurta sarısını da ekleyin. Özellikle yumurtanın beyazının karışmamasına dikkat edin. Devamında ayrı bir yerde un ile kabartma tozunu karıştırarak eleyin. Sonrasında bu malzemeleri de kabın içine ilave edin elinizle iyice yoğurun. Kurabiye hamurunun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek yoğurun.

Sonrasında kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları avuç içinizde yuvarlayarak yuvarlak parçalar haline getirin.

Bir fırın tepsisi alın. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ya da üzerine bir yağlı kağıt serin. Ayrı bir yerde ceviz içlerini çok küçük parçalara ayrılıncaya kadar rondodan geçirin. Bu ceviz içlerini toz şeker ile karıştırın. Ardından her bir yuvarlak kurabiye parçasını önce önceden ayırmış olduğunuz yumurta akına, ardından da şeker ve ceviz karışıma batırın ve tepsinin üstüne biraz aralıklı bir şekilde dizin.

Tüm kurabiye hamurlarını tepsiye yerleştirdikten sonra fırın tepsisini önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve pişirmeye başlayın. Kurabiyelerin üstü hafif pembeleşene dek pişirin. Sonrasında kurabiyeleri fırından çıkartın. Bir süre ilk sıcaklığını attıktan sonra servis edin.

Püf Noktası

Kurabiyelerin üzerine serpeceğiniz ceviz içlerini, toz şeker yerine pudra şekeri ile de karıştırabilirsiniz. Özellikle kurabiye altlarının yanmaması için fırını alt ve üst kısmına ayarlayabilirsiniz. Kurabiyenin tam kıvamında olması için içinde kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına özen gösterebilirsiniz.

Pratik kurabiye tarifimizle, ani misafirler için veya çay saatleri için lezzetli bir alternatif sunabilirsiniz. Hızlı ve kolay bu tarif sayesinde, herkesin beğenisini kazanacak kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Bu lezzetli ve kolay kurabiyeler, her öğününüzde ve özel anlarınızda size eşlik edecek. Deneyin ve bu basit, ama etkili tarifin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!