Hatay mutfağının zengin lezzetlerinden bir tanesi olan Belen tava, sofralarınıza farklı bir dokunuş katacak. Bu özel tarifle, etin yumuşacıklığı ve tereyağının eşsiz lezzetiyle tanışın!
Hatay mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Belen tava, etin suyunu çekene kadar pişirilmesi ve üzerine tereyağının eklenmesiyle unutulmaz bir tat bırakıyor. İşte bu lezzeti evde denemek için mükemmel tarif...
Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kırmızı et
15 adet arpacık soğan (veya bir baş soğan)
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı, karabiber,
1 çay kaşığı pulbiber, kırımızı biber
1 çay kaşığı tuz(kullanacağınız salçanın tuz oranına göre artılıp azaltılabilir)
Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Etleri kuş başı olacak şekilde doğruyoruz.
Pişireceğimiz fırın tepsisinin altına etleri yerleştiriyoruz.
İçine sırasıyla soğanları biberleri doğrayıp ete ilave ediyoruz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz ete ilave ediyoruz.
Sıvıyağ salçayı ve baharatları ilave edip elimizle bir miktar yoğurur gibi harmanlıyoruz.
En son üzerine tereyağını katı haliyle ilave ediyoruz.
Kullanmak istersek içine bir miktarda kuyruk yağı ilave edebiliriz.
200 derece fırında üzerini folyayla kapatıp etler pişene kadar pişiriyoruz. Her etin pişme süresi farklılık gösterebilir lütfen kontrollü pişirelim.
Not;
Baharat oranlarını isteğe bağlı artırıp azaltılabilir isteğimiz baharatlarla çeşitlendirebiliriz kekik, kurunane vb bu kısmı esnektir.