MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

MALZEMELER
2 adet yufka
½ su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
½ demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1adetyumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Yufkayı tezgâha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle yiyin!
Afiyet olsun.