Sakallı poğaça tarifinde, krem peynir ve maydanoz ile birlikte fırında pişirilen hamurun içi doldurulur ve 'sakal' görüntüsü oluşturulur. Bu tarif, detaylı hazırlık adımlarıyla, evde kendi sakallı poğaçalarınızı yapmanızı sağlar.

SAKALLI POĞAÇA MALZEMELERİ NELER?

1 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yaş maya (42 gram)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (beyazı hamura)
Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5 su bardağı)

İç malzemesi:

1 paket krem peynir
1 tane yuvarlak beyaz peynir
Maydanoz

SAKALLI POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve toz şekeri alıp karıştırın.

Üzerini streç film ile örtün ve 5 dakika kadar bekletin.

Sonrasında sıvı yağ, tuz ve yumurta aklarını ilave edip yeniden karıştırın.

Uzu yavaş yavaş ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini yeniden streçleyin mayalanması için 30 dakika bekletin.

Hamur mayalandığında birkaç defa daha yoğurun ve havasını alın.

Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

Tepsiye aralık bırakarak dizin.

Üzerini temiz bir bezle örtün ve 15-20 dakika bekletin.

Ardından poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.

Bu esnada iç malzemesini hazırlamak için beyaz peyniri ve krem peyniri karıştırın.

Maydanozu ince ince doğrayın.

Fırında poğaçalar pişip soğuduğunda bıçak ile aralarını yarıya kadar kesin ve iç harçtan doldurun.

İçini kapattıktan sonra krem peynirli iç harcı, poğaçanın kesik yerine yani ortasına sürün.

Kesik yerdeki beyaz peyniri maydanoza bulayın.

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

Afiyet olsun.