Şerbetli irmik tatlısı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Adım adım rehberimizle, kendi mutfaklarınızda bu eşsiz lezzeti herkesin bayılacağı bir tatlıya dönüştürebilirsiniz. İşte size lezzetli ve pratik şerbetli irmik tatlısı tarifi.

Evde şerbetli irmik tatlısı yapmanın sırlarını keşfetmek ister misiniz? Bu detaylı tarif, 10 kişilik lezzetli bir tatlı hazırlamanız için gerekli tüm malzemeleri ve adımları içeriyor. Şimdi mutfakta tatlı bir maceraya hazır olun!

Şerbetli irmik tatlısı malzemeleri ve yapım aşamaları bu tarifte! Kolay ulaşılabilir malzemelerle, evinizde bu eşsiz tatlıyı yaratın ve sevdiklerinizle paylaşın. İşte adım adım şerbetli irmik tatlısı yapmanın yolları.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

Şerbetli irmik tatlısı malzemeleri kolay ulaşabilecek malzemelerdir. Bu tatlının gerektirdiği malzemeler, çoğu kişinin evinde halihazırda olan malzemelerdir. Tarif öncesinde malzemeleri hazır edebilir ve tezgâhın üzerine koyabilirsiniz. Böylece daha pratik ve hızlı bir pişirme deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte şerbetli irmik tatlısı malzemeleri;

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Pişirme Önerisi: Şerbetli İrmik tatlısı yapım aşamalarına geçmeden önce bu tarif için bazı tüyoları öğrenmekte yarar var. Şerbetli tatlılarda kıvam ve dökülme zamanı son derece önemlidir. Bu tür tatlıların fırından alındığı gibi bekletilmeden ılık şerbet ile buluşturulması gerekir.

Şerbetli irmik tatlısı yapımı için ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.
Servis Önerisi: Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Evde şerbetli irmik tatlısı yapmak artık çok kolay! Bu rehberde yer alan adım adım tarif ve püf noktalarıyla, lezzetli bir şerbetli irmik tatlısını kolayca hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tatlı, sevdiklerinizle paylaştığınız özel anlara tatlı bir dokunuş katacak. Şimdi mutfakta tatlı bir serüvene çıkmaya hazır olun!