MasterChef'te bugünkü konsept 'dürümler' olarak açıklandı ve en çok merak edilenlerden biri de tavuk şiş dürüm oldu. İşte, Osmanlı usulü tavuk şiş dürüm tarifi ve hazırlanışı...

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Tavuk şiş dürüm, MasterChef All Star'ın 170. bölüm fragmanı sonrasında gündemin en çok arananlarından biri haline geldi. İşte MasterChef Tavuk Şiş Dürüm tarifi...

TAVUK ŞİŞ DÜRÜM TARİFİ!

MALZEMELER

750 gram kuşbaşı tavuk
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
4 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
Tahta şişler

TARİF

Kuşbaşı doğranmış tavukları karıştırma kabına alın. Salça, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, baharatlar ve tuzu ilave edin. Elinizle sosları tavuklara yedirin.
Sonrasında en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ağzı kapalı kabın içinde 1 gece dinlendirirseniz daha leziz olur.
Tahta şişlere tavukları dizin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine şişleri yerleştirin. Ardından, önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavukları 30-35 dakika kadar pişirin. Tavukları fırına attıktan ilk 15 dakika sonra diğer yüzünü çevirin. Fırından çıkan tavuk şişi sıcak servis edin.