İSTANBUL (AA) - Limak İnşaat, Türkiye dışındaki mühendislik projeleri ve yatırım büyüklüğü ile dünya sıralamasında 48'inci sıraya yükselerek ilk 50'ye giren tek Türk şirketi oldu.

Avro Bölgesi'nde tüketici enflasyonu Ekim'de yüzde 2 oldu Avro Bölgesi'nde tüketici enflasyonu Ekim'de yüzde 2 oldu

Şirketten yapılan açıklamaya göre, uluslararası inşaat sektörü yayınlarından Engineering News Record (ENR) dergisinin "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" 2024 yılı sıralaması açıklandı.

Türkiye, küresel müteahhitlik hizmetlerinde 42 şirket ile Çin'den sonra ikinci sırada yer alırken, Limak İnşaat listede ilk 50'ye giren tek Türk şirketi oldu. Geçen yıla göre iki basamak yükselerek 48'inci sırada yer alan Limak İnşaat, listedeki Türk şirketleri arasında da liderliğe yükseldi.

ENR "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesi, müteahhitlerin her yıl ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak hazırlanıyor. Dünyanın birçok bölgesinde müteahhitlik hizmeti veren Limak İnşaat, yönetişim ve organizasyon kabiliyetlerinin yanı sıra açık iş süreçleri sayesinde dünya çapında zorlu ve iddialı projeleri üstleniyor.

- Limak İnşaat, sürdürülebilirlik alanında da çalışmalarına devam ediyor

Havaalanlarından limanlara, barajlardan sulama tesislerine, otoyollardan hidroelektrik santrallere, endüstriyel tesislerden petrol ve doğal gaz boru hatlarına kadar pek çok projeye imza atan Limak İnşaat, sürdürülebilirlik alanında da çalışmalarına devam ediyor.

14 ülkede farklı sektörlerdeki projeleri ve 60 binin üzerindeki çalışanıyla faaliyet gösteren Limak Şirketler Grubu'nun gelecek 10 yıl için belirlediği hedefleri arasında, kapsayıcılık ve çeşitlilikte lider olmak, faaliyet gösterilen tüm sektörlerde çalışanların en çok tercih ettiği şirket olmak, tüm şirketlerde emisyon azaltımına yönelik çalışmalar yapılarak 2026'ya kadar emisyon salımını ortalama yüzde 27 azaltmak ve yüzde 28 su verimliliği sağlamak gibi hedefler yer alıyor.

Faaliyet gösterilen bölgelerde, yerel paydaşların iklim dirençli ve uyumlu olacak şekilde ekonomik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası ortaklıklara sahip kapsayıcı toplumsal yatırımlar gerçekleştirmek, stratejik tedarikçilerde 2030'a kadar yüzde 100 sürdürülebilir bir tedarik zincirine sahip olmakta şirketin hedefleri arasında.

Kaynak: aa