Sütlü tatlıların en ferah hali olan limonlu muhallebi, pratik ve lezzetli yapısıyla sofralarınızın yıldızı olacak. İşte adım adım leziz bir tarif!
Ev yapımı bir tatlı klasiği olan limonlu muhallebinin püf noktaları bu tarifte saklı. Limonun ferahlatıcı etkisiyle ailenizi ve misafirlerinizi şımartın.
Akşamların vazgeçilmezi limonlu muhallebi, hafif ve ferah yapısıyla herkesin favorisi. Bu kolay tarif ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayın."
Limonlu Muhallebi Tarifi
Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limon suyu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Muhallebi Tarifi
Limonlu muhallebi için öncelikle uygun bir tencereye yumurta sarısını alalım. Tel çırpıcı ile yumurtayı güzelce çırpalım.
Üzerine sütü yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Toz şeker, un, nişasta, zerdeçal ve limon kabuğu rendesini de ilave ederek hiç topak kalmayacak şekilde yine tel çırpıcıyla çırpmaya devam edelim.
Ardından ocağı açalım, muhallebimiz kaynayıp göz göz oluncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ve vanilyayı ilave edelim.
Birkaç tur daha karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım.
Hazırladığımız muhallebiyi kuplara veya kaselere eşit olacak şekilde paylaştıralım.
Oda sıcaklığına geldikten sonra muhallebilerimizi buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
Birkaç saat dinlendirdiğimiz limonlu muhallebilerimiz servise hazır.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek bu nefis sütlü tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!