Mansur Yavaş: "CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Tartışmaları Halkın Gündemini Gölgeliyor"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile adının "CHP’nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" tartışmalarında geçmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sözcü’den Aytunç Erkin'e konuşan Yavaş, gündemin halkın sorunlarına odaklanması gerektiğini vurguladı.

Yavaş, 2023 seçimleri öncesinde Altılı Masa’daki adaylık tartışmalarının sürekli gündemde tutulmasından ders çıkarılması gerektiğini belirterek, “Şimdi yine gazeteciler ve danışmanlar tarafından tahrik edici açıklamalar yapılıyor. Bu tartışmaların halkın gerçek sorunlarını gölgelediğini düşünüyorum. Halkın gündeminde emeklilik, açlık, eğitimdeki sorunlar olmalı. Bizim bu tartışmalarla gündemi işgal etmeye hakkımız yok" dedi.

Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu? Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu?

"Partim Aday Gösterirse Aday Olurum"

Yavaş, İzmir Caddesi'nde 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi’nin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamalarda, kendisinin veya Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı hakkında doğrudan bir açıklama yapmadıklarını vurguladı. Yavaş, "Partim aday gösterirse aday olurum, ama bunun haricinde başka bir şey konuşmaya gerek yok. Tüm muhalefet, halkın yaşadığı sıkıntıları çözmek için çalışmalı" diye konuştu.

"İmamoğlu'na Yönelik Davada Gerekirse Hepimiz Görevi Bırakırız"

Yavaş, İmamoğlu’na siyasi yasak istenen "ahmak davası" olarak bilinen davayla ilgili soruya da yanıt verdi. "11 büyükşehir belediye başkanı olarak bu tür davalar karşısında gerekirse hepimiz görevi bırakıp dünyaya bir mesaj veririz" diyen Yavaş, böyle bir durumda tüm başkanların ortak karar alacağını belirtti.

İmamoğlu: "İstinaftaki Yargıçların Omuzlarında Büyük Sorumluluk Var"

Ekrem İmamoğlu ise, Türkiye Belediyeler Birliği’nin toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu dava toplum vicdanını rahatsız ediyor. İstinaftaki yargıçlar tarihi bir sorumluluk taşıyor. Bu yükü adaletli bir şekilde yerine getirmeleri gerekiyor" dedi.

Yavaş ve İmamoğlu'nun açıklamaları, CHP’deki adaylık tartışmalarının halkın gündemini gölgede bırakmaması gerektiğine işaret ederken, olası bir siyasi yasak durumunda belediye başkanlarının dayanışma içinde olacaklarını ortaya koyuyor.