Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, ev yapımı enfes bir sos tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Marketlerde bulamayacağınız bu özel kahvaltılık sos tarifiyle kahvaltılarınız artık çok daha lezzetli olacak...

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım limonun suyu

Yapılışı:

1. Soğanı doğrayın ve sarımsakları rendeleyin.
2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğradığınız soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun.
3. Sarımsakları ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika daha kavurma işlemine devam edin.
4. Domates salçasını ve biber salçasını ekleyin. Salçaları kavurarak kokusunun çıkmasını sağlayın.
5. Pul biber, karabiber, tuz ve şeker ekleyin. Tüm baharatları karıştırarak sosun içinde erimesini sağlayın.
6. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra ocağı kapatın.
7. Sosun üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve tekrar karıştırın.
8. Sosu soğumaya bırakın ve daha sonra servis yapmadan önce buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.