Yemek

MasterChef Etli Ekmek tarifi: En lezzetli Etli Ekmek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef Türkiye'de bu akşamın yıldızı Etli Ekmek! Yarışmacılar, dokunulmazlık oyunu için bu geleneksel Türk lezzetini en iyi şekilde yapabilmek için yarıştılar. Peki, bu özel ekmek nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte merak edilen tarifin detayları!

Abone Ol

MasterChef yarışmasında bu akşam yapılan lezzetlerden biri olan etli ekmek, izleyiciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Konya mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan etli ekmek, incecik hamuruyla kıymalı harcın bir araya geldiği enfes bir tariftir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz etli ekmek tarifi ve malzeme listesi...

Etli Ekmek İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin:

3 su bardağı un
1,5 su bardağı su (kontrollü ekleyin)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kuru maya (isteğe bağlı)

Etli Harcı İçin:

300 gram yağsız dana kıyma (isteğe göre kuzu kıyma da eklenebilir)
1 adet kuru soğan (ince doğranmış veya rendelenmiş)
2 adet domates (rendelenmiş veya ince doğranmış)
1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1/4 demet maydanoz (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)

Etli Ekmek Nasıl Yapılır? (Adım Adım Tarif)

Geniş bir karıştırma kabına unu koyun ve ortasını havuz gibi açın. Tuz ve mayayı ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun elastik bir kıvama gelmesini sağlayın. Üzerini temiz bir bezle örtüp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın (mayasız yapmak isterseniz bu aşamayı geçebilirsiniz).

Bir kaba kıymayı alın. Üzerine doğranmış soğan, domates, biber ve maydanozu ekleyin. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve isteğe göre pul biberi ekleyerek harcı iyice karıştırın.

Mayalanmış hamuru tezgaha alın ve eşit büyüklükte birkaç bezeye ayırın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahta ince, uzun ve oval bir şekle gelecek şekilde açın.

Açtığınız hamurların üzerine etli harcı ince bir tabaka halinde yayın. Harcı eşit şekilde dağıtmak, etli ekmeğin lezzetini artırır.

Etli ekmekleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında veya yüksek ateşte ısıtılmış taş fırında pişirin. Fırında pişiriyorsanız, yaklaşık 10-15 dakika kadar, üzeri hafif kızarana dek pişirin.

Etli Ekmek Sunum Önerisi

Etli ekmeği dilimleyerek sıcak servis edebilir, yanına ayran veya taze yeşillikler ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
Taş fırın kullanma imkanınız varsa, etli ekmeğin tadı çok daha güzel olacaktır.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }