MasterChef Türkiye'de yapılan Cantık Pide, Bursa'nın meşhur lezzeti ile sofralarınıza geliyor! İşte adım adım Cantık Pide tarifi ve yapılışı.
Cantık Pide, MasterChef Türkiye'de büyük beğeni topladı. Şimdi bu eşsiz lezzeti evinizde yapmanın tam zamanı.
Cantık pide tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Haftanın ilk dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan 9 çeşit pide tarifi yapmalarını istedi. Yapılması istenen tariflerden biri de cantık pide oldu. Cantik pidesinin detaylı tarifi araştırılıyor. Peki, cantık pide nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Cantık pide yapımı, MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. Bursa cantık pidesi, içli pide çeşididir. İçli pideye göre hamuru daha kalın ve küçük, kayık veya daire şeklindedir. Peynirli, kıymalı, etli çeşitleri vardır. Cantik pidesini denemek isteyenler detaylı tarifine ulaşmak istiyor. İşte püf noktalarıyla cantık pide yapımı
CANTIK PİDE TARİFİ
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz (tercihinize göre azaltılıp, artırabilirsiniz)
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı
HAMURU TOPLAMAK İÇİN
4 yemek kaşığı un
KIYMALI HARCI İÇİN
300 gram kıyma
1 adet küçük küp şeklinde doğranmış kapya biber
6 adet ince doğranmış yeşil köy biberi
2 adet küp doğranmış kuru soğan
2 adet küp doğranmış domates
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım yemek kaşığı kuru kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
KENARLARINA SÜRMEK İÇİN
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
TARİF
İlk olarak bir kabın içinde; toz şeker, maya, süt ve ılık sütü karıştırın.
Ardından mayanın aktif hale gelmesi için üzerini kapatın ve 5 dakika bekletin.
Bekleme sonrası üzerine sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını ekleyip yeniden karıştırın.
Farklı bir geniş kabın içinde unu, ortası havuz oluşturacak biçimde açın.
Karışımı buna dahil edip, yoğurun.
Yoğurma işleminin ardından üzerini streçle kapatın.
Mayalanması için 45 dakika beklemeye bırakın.
Hamurun mayalanmasını beklerken kıyma harcının malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.
Mayalanma süreci tamamlanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alın ve unlu tezgahta bezeleri yuvarlayarak açın.
Pişirme kağıdının olduğu fırın tepsisine, hamurlar birbirine yapışmayacak aralıkta koyun.
Yağladığınız ellerinizle, her bir bezeyi parmaklarınızla biraz daha açın. Kenarlarının yüksekte kalmasına özen gösterin.
Kıyma harcını hamurların ortasına yerleştirin ve yumurta sarısı-yağ karışımını hamurların kenarına sürün.
Ardından önceden 200 derece ısıtılmış fırında pidelerinizi pişirebilir üzerine kaşar rendesi ilave edebilirsiniz.
20-25 dakika sonra pidenizi servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!