Yemek

MasterChef izleyicilerinin merakla beklediği: Pratik Oğmaç Çorbası tarifi

MasterChef izleyicilerinin merakla araştırdığı oğmaç çorbası tarifinin tüm püf noktaları ve detayları burada! Oğmaç çorbası, eski Türk mutfağının sıcacık lezzetiyle sofralarınıza geliyor... Detaylı tarifi ve püf noktalarıyla haberimizde.

Abone Ol

Ovmaç olarak da bilinen oğmaç çorbasının detaylı tarifini araştırıyor musunuz? Oğmaç çorbası, 10 dakikada hazırlayabileceğiniz kolay ve pratik bir çorbadır. Haberimizde oğmaç yapımı için gerekli malzemeleri ve adım adım tarifi paylaştık.
 

MALZEMELER

3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
İsteğe bağlı miktarda haşlanmış nohut
1.5 litre sıcak su
Karabiber
Tuz
Hamuru için:
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yeteri kadar tuz
Su

TARİF

Hamur için malzemeler karıştırılıp biraz katı kıvamlı bir hamur elde edilir.
Elimize yapışmaması için un yardımıyla şehriye boyutunda hamur parçaları alınıp parmak arasında yuvarlanır.
Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur.
Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir.
Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk. hamur pişene kadar kaynatılır.
Nane ile süsleyip servis edilir.
AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }