Japon mutfağının ünlü sokak lezzeti Okonomiyaki, MasterChef Türkiye ile geniş bir kitleye ulaştı. Bu eşsiz Japon yemeğinin yapımı hem basit hem de tatmin edici. MasterChef yarışmacılarının bu lezzeti hazırlarken yaşadıkları heyecan, sizleri de evde denemeye teşvik edecek. İşte Okonomiyaki tarifi ve tüm detaylar!

Zeytinyağınız gerçek mi sahte mi? İşte Zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamanın 3 pratik yolu Zeytinyağınız gerçek mi sahte mi? İşte Zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamanın 3 pratik yolu

Japon sokak yemeklerinin vazgeçilmezi Okonomiyaki, MasterChef Türkiye’de öne çıkarak dikkatleri üzerine çekti. Bu leziz krep benzeri yemeğin hazırlanışı hakkında bilmeniz gereken her şeyi adım adım öğrenin. Okonomiyaki’nin ne olduğu ve evde nasıl yapıldığına dair detaylı tarifimizle mutfakta yeni bir lezzet deneyimi yaşayın!

Malzemeler

Harç için:

120 gr un
30 ml süt
120 ml su
1,5 çay kaşığı tuz
350 gr lahana
2 adet yumurta
1 adet havuç
2-3 demet taze soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Barbekü sos için:

2,5 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı barbekü sos
3,5 yemek kaşığı ketçap

Mayonez sos için:

2,5 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

30 gr pastırma veya kuru et

Okonomiyaki Nasıl Yapılır

Barbekü sos malzemelerini bir kapta karıştırın ve 10 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
Mayonez sos malzemelerini bir kapta karıştırın ve 10 dakika buzdolabında bekletin.
Harç için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın ve tuzu serpiştirin. 
Daha sonra havuz kısmına süt, su ve yumurtaları ekleyerek çırpın. Okonomiyaki harcı pürüzsüz kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Kıvam alınca buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Lahana ve taze soğanı ince ince kıyın. Havucu rendeleyin ve fazla suyunu avcunuzla sıkın. 
Doğradığınız sebzeleri harca ekleyin ve karıştırın. Yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin ve fırça yardımıyla yağı tüm tavaya dağıtın. 
Tava ısınınca, okonomiyaki harcını 1 cm kalınlıkta olacak şekilde tavaya alın ve kenarlarını düzeltin.
Klasik pankek gibi kısık ateşte pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üzerine kuru eti yerleştirin ve ters çevirin. 
Tavanın kapağını kapatarak 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. 
Okonomiyaki tamamen piştiğinde servis tabağına alın. Üzerine barbekü sos ve mayonez sos ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Okonomiyaki, Japon sokak mutfağının lezzetli ve pratik bir örneği olarak MasterChef Türkiye ile dikkatleri üzerine çekti. Bu eşsiz yemeği evde hazırlamak, Japon mutfağını deneyimlemenin harika bir yoludur. Adım adım tarifi ile Okonomiyaki’yi kolayca yapabilir ve sofralarınıza farklı bir tat katabilirsiniz. Japon mutfağının bu popüler lezzetini evde deneyerek sevdiklerinize unutulmaz bir yemek sunun!