Torta Susanna, MasterChef programında tanıtıldıktan sonra pek çok tatlı severin gözdesi haline geldi. Bu İtalyan lezzetinin püf noktalarıyla dolu tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
İtalyan mutfağının klasik tatlılarından Torta Susanna, MasterChef'in etkisiyle mutfaklara yeni bir soluk getirdi. İşte bu lezzetli ve görkemli tatlıyı evinizde yapmanız için gerekli tüm adımlar.
MasterChef'te yer alan ve herkesin merakını uyandıran Torta Susanna tarifi, şimdi sizlerle. Bu tatlı, hem şerbetli hem de kremalı yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.
MASTERCHEF TORTA SUSANNA TARİFİ!
MALZEMELER
Tabanı için:
1 adet tart hamuru
120 gr toz şeker
500 gr ricotta peyniri
120 gr yumurta sarısı
40 gr patates nişastası
1/2 adet vanilya çubuğu
Ganaj için:
140 gr bitter çikolata
120 gr krema
1 yemek kaşığı tereyağı
20 gr bal
TARİF
Tart hamurunu buzdolabında bir saat dinlendirin. Ardından 5 mm kalınlıkta olacak şekilde açın.
Kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve çatal yardımıyla delikler açın. Ardından buzdolabında dinlendirin.
Bir kabın içinde ricotta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Daha sonra yumurta sarısı, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz kıvam elde etmek için blender kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
Fırından çıkınca soğumaya bırakın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Ganaj için, bir tencerede krema, tereyağı ve balı karıştırın.
Kaynamaya başlayınca kaseye koyduğunuz bitter çikolatayı tencereye ekleyin ve pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Soğuyan ganajı, pastanın üzerine dökün ve 3 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
MasterChef'te tanıtılan ve İtalyan mutfağının gözde tatlılarından biri olan Torta Susanna, lezzetiyle damakları fethediyor. Bu tarif, ricotta peyniri ve çikolata ganajının eşsiz uyumuyla hazırlanan Torta Susanna'nın nasıl yapıldığını adım adım anlatıyor. Şerbet ve kremşanti ile zenginleştirilen bu tatlı, özel günlerde veya beş çaylarınızda sunabileceğiniz enfes bir seçenek olacak.