Yemek

MasterChef'te gördük, şimdi sıra sizde: Perde Pilavı tarifi

MasterChef Türkiye All Star, mutfakta yaratıcılığı ve lezzeti bir araya getiriyor. Bu akşamki bölümde yarışmacıların hazırladığı perde pilavı, izleyicilerin de ilgisini çekti. Peki, bu özgün lezzeti evde nasıl yapabilirsiniz? İşte adım adım perde pilavı tarifi.

Abone Ol

Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biri olan perde pilavı, MasterChef'te yarışmacıların ellerinde hayat buldu. Bu eşsiz lezzeti evde denemek isteyenler için işte perde pilavının tarifi ve malzemeleri.

MasterChef'in bu akşamki bölümünde yarışmacılar, perde pilavı yaparak izleyicileri mest etti. Siz de bu lezzeti evde denemek isterseniz, işte size pastane usulü perde pilavı tarifi.

MasterChef Türkiye All Star, mutfakta lezzetli anlara sahne oluyor. Bu akşamın yıldızı perde pilavı oldu ve izleyiciler de bu lezzeti evlerinde denemek için tarif arayışına girdi. İşte detaylı perde pilavı tarifi.

PERDE PİLAVI TARİFİ

Malzemeler

İç pilavı için:

3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
2 adet tavuk budu
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
200 gr çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Karabiber, tuz

Hamuru için:

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Alabildiği kadar un

PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavuk butlarını haşlayın ve suyunu pilavda kullanmak üzere kenara alın.

Bir pilav tenceresinde yağı eritin ve yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 3-4 dakika kadar kavurun.

Ardından 2 kase kadar tavuk suyunu ekleyin.

Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın ve pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.

Didiklediğiniz tavuk etini, kuş üzümünü ve karabiberi pilava ekleyip iyice karıştırın.

Ardından hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba ekleyerek iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurdan biri küçük diğeri büyük iki parça elde edin.

Büyük parçayı 3-4 mm kalınlığında açıp kabın tabanına kenarları kapanacak şekilde yerleştirin.

Ardından içine pilavı koyup küçük parça hamurla üzerini kapatın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana dek pişirin.

Perde pilavınız hazır. Ters çevirip servis yaparak afiyetle tüketebilirsiniz!

MasterChef Türkiye All Star programında yarışmacıların yaptığı perde pilavı, izleyicilerin de dikkatini çekti ve pek çok kişi bu lezzetli yemeği evde denemek istiyor. Perde pilavı, Türk mutfağının en özgün tatlarından biri olup, ceviz içi ve kuş üzümü gibi malzemelerle zenginleştirilmiştir. Bu yazıda, MasterChef'ten ilham alınarak hazırlanan perde pilavının tarifi ve yapılışı adım adım anlatılmaktadır, böylece siz de bu lezzetli yemeği evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }