Künefe severler buraya! MasterChef’ten öğrendiğimiz enfes künefe tarifiyle misafirlerinize şölen yaşatın. Evde pratik ve lezzetli bir künefe yapmak için gerekli malzemeler ve püf noktalarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Hatay’ın meşhur lezzeti künefeyi evde yapmak ister misiniz? MasterChef programında yapılan künefenin sırrını sizinle paylaşıyoruz. İşte evde kolayca yapabileceğiniz muhteşem künefe tarifi ve malzemeleri.

Künefe tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Genellikle dışarıda severek tüketilen künefeyi evde denemek isteyenler hem lezzetli hem de pratik künefe yapımını araştırıyorlar. Görüntüsü ile misafir sofralarına çok yakışan künefe, püf noktalarına dikkat edildiğinde oldukça şahane oluyor. Hatay'ın meşhur lezzeti künefe tarifinin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Evde kolay ve pratik künefe yapımı merak ediliyor. Hatay yöresine ait künefe tarifi yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Dışarıdakiler kadar lezzetli bir künefe tarifi elde etmek için püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Çayın yanına çok yakışan künefenin detaylı tarifi arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, künefe nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte deneyenlerin bağımlısı olacağı künefe tarifi...

Künefe Tarifi

MALZEMELER

60 Gr kadayıf (Yarısı üzerine, yarısı altına)
25 gr tuzsuz Maraş peyniri (Dil peyniri de kullanabilirsiniz)
25 gr fıstık içi
40 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım çay kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için:
200 Gr toz şeker
1 su bardağı içme suyu
Çeyrek limon

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Künefe Tarifi

Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını pekmez ile iyice karıştırdıktan sonra tepsimizi bol tereyağı ile yağlayalım.
Bu esnada kadayıfları ince ince doğruyoruz.
Daha sonra ince ince doğradığımız kadayıfımızın yarısını tepsimize serpiştirip elimizle her tarafına eşit şekilde koyduktan sonra sırası ile rendelenmiş peynirimizi ve fıstığımızın 3/2 sini peynirin üzerine döktükten sonra geriye kalan kadayıfımıza da künefemizin üzerini kapatalım.
Şerbeti için; bir su bardağı su ile 200 Gr toz şeker ve dilimlediğimiz limonlarla bir taşım kaynatıp soğumaya bırakalım.
Künefeyi üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz.
Künefeye şerbeti ekliyoruz. Künefemiz sıcak, şerbetimiz soğuk olmalı.
Üzerini antep fıstığıyla süsleyip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!