Yemek

MasterChef'ten gelen eşsiz Hingel tarifi: Hıngel nasıl yapılır?

Hingel, Kafkasya kökenli bu eşsiz lezzeti keşfetmeye hazır mısınız? Erzurum'dan Dağıstan'a, her mutfakta kendine özgü bir yeri olan bu tarif, damaklarınızı şenlendirecek. Hem görsel olarak etkileyici hem de lezzetli bir deneyim sunan bu tarifi evde denemeye ne dersiniz?

Abone Ol

HİNGEL TARİFİ

Hamuru için:

4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı su
Tuz

İç harcı için:

3 adet patates
1 adet soğan
Tuz
Kırmızıbiber
Karabiber

Servisi için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak

HİNGEL NASIL YAPILIR?

Un, su, yumurta ve tuzu uygun bir kasede yoğurarak katı bir hamur elde edin.

Bir taraftan da ince doğranmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu önceden haşlayıp ezdiğiniz patatese ekleyerek iç harcı hazırlayın.

Yoğurduğunuz hamurdan bezeler alın.

Ber bir bezeyi ince bir şekilde açın.

Açtığınız hamuru yaklaşık 2 santimetre boyunda, kare şeklinde kesin.

Kesilen hamurların ortasına iç harcı ekleyip kenarlarından bastırarak üçgen şeklinde kapatın.

Hıngellerinizi tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün.

Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağını hazırlayın.

Haşlanan hamurları süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin.

Dilerseniz hıngeli kıymalı harç ile de hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }