Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

MALZEMELER
3 soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım su bardağı tahin
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Tahin
Toz Antep fıstığı

TARİF

Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin. Yenibahar, kimyon, tarçın, kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.
2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve bir tutam tuzla beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın. Pürenin üzerine sotelediğiniz soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın. Tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.
AFİYET OLSUN!