Erzurum'un ünlü kesme çorbası, MasterChef All Star'da izleyicileri etkiledi. Bu lezzetli ve doyurucu çorbanın nasıl yapıldığını merak edenler için işte detaylı tarif ve malzemeler. Hazırlaması kolay bu tarifle, Erzurum'un sıcak lezzetini sofranıza taşıyın.
Kış mevsiminin sıcacık lezzeti kesme çorbası, MasterChef All Star'da tanıtıldıktan sonra pek çok kişinin ilgisini çekti. Erzurum yöresine özgü bu çorbanın yapımını merak edenler için işte kolay ve lezzetli tarifi.
Kesme çorbası, Erzurum'un meşhur ve doyurucu bir lezzeti olarak MasterChef All Star programında beğeni topladı. Bu geleneksel çorbanın nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler için işte detaylı bir rehber.
KESME ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru için;
1 yumurta
1 fincan su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz
Çorbası için;
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı kahverengi mercimek
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
TARİF
Soğanları ufak ufak doğradıktan sonra tencerede sıvı yağ ile biraz kavuruyoruz.
Sonra salçamızı ve mercimeğimizi ekliyoruz.
Üstüne 1,5 litre kadar sıcak su ekleyip ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat kadar pişiriyoruz.
Daha sonra hamurunu hazırlıyoruz. Mantı hamuru gibi sert bir hamur olacak.
Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra oklava ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
2 parmak kalınlığında önce şeritler halinde kesiyoruz.
Sonra da o şeritleri üst üste koyup kesiyoruz. Aralarına yapışmaması için un serpiyoruz.
Çorbamızın mercimeği piştiyse içine kesmelerimizi koyup yapışmaması için arada karıştırıyoruz. 5 dakika daha piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
MasterChef All Star'da yapılan ve izleyicilerin büyük beğenisini toplayan Erzurum'un geleneksel kesme çorbası, soğuk kış günlerinin sıcak bir lezzeti olarak mutfaklara giriş yapıyor. Bu tarif sayesinde, siz de evinizde Erzurum'un bu eşsiz çorbasını kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Hem doyurucu hem de lezzetli bu çorbayı deneyerek, kış aylarınızı daha sıcak ve keyifli hale getirebilirsiniz.