Kış aylarının vazgeçilmezi balık tariflerine yeni bir soluk getiren MasterChef uskumru dolması, hem lezzeti hem de kolaylığıyla dikkat çekiyor. İşte Somer Şef'in eşsiz tarifiyle uskumru dolmasını evinizde nasıl yapabilirsiniz.
Uskumru dolması, MasterChef Türkiye'de gösterildikten sonra herkesin yapmak istediği bir yemek haline geldi. Somer Şef'in tarifiyle, bu lezzeti kendi mutfağınızda da yaratabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı.
MasterChef'in sevilen yarışmalarından biri olan uskumru dolması, şimdi evlerinize konuk oluyor. Somer Şef'in tarifini adım adım takip ederek, bu lezzetli yemeği kendiniz yapabilirsiniz.
MASTERCHEF USKUMRU DOLMASI TARİFİ!
MALZEMELER
4 orta boy uskumru
2 soğan
200 gr pirinç
50 gr çam fıstığı
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 çeyrek demet maydanoz
1 çeyrek demet dereotu
Tuz
Tarçın
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
TARİF
Uskumrunun karnını yarmadan, solungaçlarını temizleyin. Kuyruk kısmından orta kemiğini kırın. Balığı parmak uçlarınızla ovarak kemiği etten ayırın.
Kemiği üstten tutup çıkarın. Üzerinde kalan etleri temizleyin. Tüm uskumruları aynı şekilde hazırlayıp yıkayın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp çam fıstıklarını kavurun. Kıyılmış soğan ve uskumru etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ilave edin.
İyice karıştırıp tarçın, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu ile maydanozu ilave edin.
Harcı uskumruların içine doldurun. Önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulayıp çok kızgın olmayan ayçiçeği yağı ile bir tavada 6-7 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.
MasterChef programında Somer Şef tarafından sunulan uskumru dolması tarifi, lezzet avcıları için mükemmel bir seçenek sunuyor. Kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeler ve basit adımlarla, bu özel tarifi evinizde uygulayabilir, misafirlerinizi şaşırtabilir ve sofralarınıza yeni bir tat katabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!