Kars'ın geleneksel lezzeti Kars böreği, MasterChef'te tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu nefis börek tarifi ile evde de aynı lezzeti yakalamanız mümkün.

Doğu Ekspresi'nin rotasındaki lezzet duraklarından biri olan Kars böreği, artık evde de yapılabilir. İşte adım adım Kars böreği yapımı için gerekli malzemeler ve tarif.

MasterChef All Star'ın en çok merak edilen tariflerinden biri olan Kars böreği, lezzetiyle herkesi büyüledi. Peki, bu eşsiz böreği evde nasıl yapabilirsiniz? İşte tarifi ve püf noktaları.

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

KARS BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Yeteri kadar tuz
175 gram un
200 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Dört tane yumurta
125 gram tereyağı
İki kilo süt

TARİF

İlk olarak un elenerek bir kap içerisine alınır. Sonrasında içerisine yumurtalar kırılır ve un ile yumurtanın birbirine karıştırılır.
Daha sonra eritilmiş olan yağın malzemelerin içerisine eklenir ve yine karıştırılır. Son olarak süt de malzemelerin içerisine ilave edilir ve malzemelerin bir kere daha karıştırılır.
Ardından bir tava alınır ve içerisi hafifçe yağlanır. Sonrasında bir kaşık hamur alınarak tavadaki yağa konulur ve sallanmak sureti ile her bir hamurun yağ içerisinde ince bir şekilde pişirilir. Hazırlanan pişmiş hamurun bir kenarda beklemesi gerekmektedir. Başka bir yerde ise peynir, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ile bir peynirli iç hazırlanır. Hazırlanan peynirli için pişmiş olan hamurların içerisine konularak rulo şeklinde sarılır ve sonrasında da bir tepsi içerisine yerleştirilerek kısık ateşte, peynirli iç pişene kadar biraz daha pişirilerek servis edilir.

MasterChef All Star'da gösterilen Kars böreği tarifi ile siz de evinizde bu eşsiz lezzeti yakalayabilirsiniz. Malzemelerin kolay bulunabilirliği ve adım adım anlatılan tarif sayesinde, bu geleneksel lezzeti hızla sofranıza taşıyabilirsiniz. Kars böreği, hem göze hem damağa hitap eden, herkesin beğenisini kazanacak bir tarif. Afiyet olsun!