Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli bir Tavuk Fajita yapabilirsiniz. Soya sosunun ete kattığı derin lezzet ve sebzelerin tazelik katkısıyla evde Meksika rüzgarları estirin. Adım adım tarifimizle başarısızlık şansınız yok!

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

·        500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti

·        2 yemek kaşığı soya sosu

·        3-4 diş ince dövülmüş sarımsak

Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi

·        3 yemek kaşığı zeytinyağı

·        Kırmızı toz biber

·        Karabiber

·        Kimyon

·        Tuz ( baharatları damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz)

Sebzeli kısım için;

·        2 orta boy kuru soğan

·        3-4 adet yeşilbiber

·        2 adet kırmızı etli biber

·        3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

·        Tuz

·        Karabiber

Tavuk Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?

1.    Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım. Yani uzunlamasına.

2.     Doğradığımız tavuğumuza kendisine ait tüm malzemeleri katıp karıştıralım.

3.     Birkaç saat dolapta dinlendirelim.

4.     Dinlendirilirse daha güzel olur. Zamanınız yoksa hemende pişirebilirsiniz.

5.     Sebzeler içinde yine zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.

6.     Tavuklarımızı ve sebzelerimizi ayrı ayrı pişiriyoruz.

7.     2 tane ayrı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım.

8.     Ocağımızı yakalım.

9.     Isınan tavalardan birine tavuklarımızı diğer ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.

10.  Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin.

11.  Hafif hafif spatula ile çevirelim.

12.  Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 1-2 dk da beraber çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.

13.  Servise hazır. Şimdiden kolay gelsin,

Afiyetler olsun.