Menemen yaparken hangi aşamalara dikkat etmeli, hangi malzemeleri nasıl kullanmalı? Usta aşçıların önerileriyle menemen tarifimize göz atın!
Sofralarımızın ve sabah kahvaltılarımızın vaz geçilmez damak tadı menemenin tarifini sizin için ustalardan aldık. Ustalar manemeni böyle yapıyorlar! Ya siz nasıl yapıyorsunuz?
Öğrenci evlerinin vaz geçilmez yemeği, Menemen Anadolu’nun hemen her yöresinde sevilerek yenir. Kimi zaman sabah kahvaltısında bazen pirinç pilavı yanında menemene asla kimse hayır demez. Peki evde en az usta aşçılarınınki kadar lezzetli menemen nasıl yapabiliriz? Menemen yaparken nelere dikkat etmek gerekir. Menemen yapmanın püf noktasını usta aşçılardan aldık. Bakın usta aşçılar menemeni nasıl yapıyor. İşte menemenle ilgili bilmeniz gereken püf noktalar.
Ustaların menemen pişirme tekniği.
Gerekli malzemeler;
4 adet domates
2 adet yeşil biber
1 küçük kaşık ketçap
2 adet yumurta
Bir kaşık margarin
Kaşar peyniri
Tuz
Kekik
Pul biber
Margarin yerine Zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Menemenin tarifi;
Bir tavaya margarini koyup kızartın ardından ufak ufak dilimlediğiniz biberleri üzerine dökün ve biberler hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine ufak ufak dilimlediğiniz veya rendeden geçirdiğiniz domatesleri ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
Ocakta indirmeye yakın çırptığınız yumurtaları, baharatları ve ketçabı domateslere ilave edin. Bir iki dakika kadar pişirdikten sonra kaşar dilimlerini veya rendeden geçirdiğiniz kaşarı üzerine ekleyin. Kaşarı ekledikten sonra menemeninizi karıştırmayın tavanın kapağını kapatıp kaşarın erimesini bekleyin. Menemeninizi ateşten indirip afiyetle yiyebilirsiniz. İşte ustalardan aldığımız menemen tarifi böyle. Sizde deneyin göreceksiniz ki bu tarifle ustalara taş çıkartacaksınız.