Yemek

Menemen severlere müjde: Ustasından nefis tarif

Menemen severler, bu haber sizin için! Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezi menemenin en lezzetli halini keşfetmek ister misiniz? İşte menemen yapmanın püf noktaları ve adım adım tarifi...

Abone Ol

Pratik ve lezzetli bir menemen tarifiyle güne enerjik başlamak isteyenler, doğru yerdesiniz. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz menemen yapmanın tüm sırları bu haberimizde!

Menemen yapmanın en lezzetli yollarını keşfetmeye hazır mısınız? Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin bayılacağı bir menemen tarifi burada. İşte malzemeleri ve yapılışı...

Menemen Nasıl Yapılır?

Malzemeler

 2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
3 orta boy domates
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
İsteğe bağlı: kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar yeterli olur.

Menemen Nasıl Yapılır?

Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun.
Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin.

Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin.
Domatesler çok suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Genellikle de bu duruma gerek kalmayacaktır.
Fotoğraftaki gibi domatesler piştikten sonra yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de benim gibi tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz.
Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin.

Kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada peynirleri de ilave edebilirsiniz. Menemeni sıcak olarak servis yapın.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }