Hem çıtır hem de yumuşak olan el açması börek, misafirlerinizin favorisi olacak. Kolayca hazırlanan ve lezzetiyle dikkat çeken bu börek tarifi, sofralarınıza renk katacak. Mayasız hamur ile pratik börek nasıl yapılır, işte tarifi...
Çıtır dışı ve yumuşak içi ile enfes börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu pratik ve lezzetli börek tarifi ile sofralarınızı şenlendirin. Mayasız hamur ile yapılan börekler, herkesin beğenisini kazanacak. İşte detaylar...
Sofralarınıza lezzet katacak kolay börek tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Mayasız hamur ile hazırlanan çıtır ve yumuşak el açması börekler, kısa sürede hazırlanarak herkesin favorisi olacak. İşte adım adım tarifimiz...
Malzeme Listesi
Böreklerin hamurunu hazırlamak için;
1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Börek hamurlarına sürmek için;
3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
Böreklerin iç harcı için;
100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir
Böreklerin üzerleri için;
1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı
Tarifi
Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.
Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.
Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.
Kolayca hazırlayabileceğiniz mayasız hamur börek tarifi, dışı çıtır içi yumuşak lezzetiyle sofralarınızda fark yaratacak. Hem pratik hem de lezzetli olan bu börek, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak. Tarifimizi adım adım uygulayarak, enfes börekler hazırlayabilir ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!