Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Tavuk, lavaş ve yoğurtla harika bir tantuni hazırlamaya ne dersiniz? İşte Mersin'in yöresel lezzetinin ev yapımı tarifi...

Tavuk Tantuni Tarifi

MALZEMELER

500 gram tavuk göğsü
4 adet lavaş
3 adet domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Tuz

Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır?

İlk olarak eti tencerede haşlayın.

Diğer taraftan domatesi kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde, soğanları da piyazlık doğrayın.

Et haşlanınca küp küp doğrayın.

Etleri geniş bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin.

Baharatları da tavaya ilave edip iyice kavurun.

Lavaş ekmeğini de tavanın üzerine koyarak yağlayın. Ardından arasına domates ve soğanı yayın.

Etleri de üzerine yerleştirip dürüm yapın.

Afiyet olsun...