Ankara'nın vazgeçilmez yemeği Ankara Tava'yı evde yapmak isteyenler için en pratik ve leziz tarifi hazırladık.

ANKARA TAVA MALZEMELERİ

350 gr parça et
1 soğan
2 orta boy domates
2 sivri biber
2 salçalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Ayçiçeği yağı
1 kase arpa şehriye
Sıcak su
Tuz

ANKARA TAVA YEMEĞİNİN HAZIRLANIŞI

İlk olarak tavanın içerisine sıvı yağ ve şehriyeleri atıyoruz. Bunları güzelce kavuruyoruz. Sonrasında üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyor ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Baharatını ve tuzunu da ekleyerek tatlandırıyoruz.
Orta büyüklükteki etleri bir başka tencereye alıyoruz ve az miktardaki yağ ile birlikte güzelce soteliyoruz.

Soğanları ince şekilde doğruyoruz ve etin üzerine ilave ediyoruz.

Et ölçüsünde kesilen biberleri de sotenin içerisine ekliyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Bunun ardından da domatesleri de aynı ölçüde keserek karışıma ilave ediyoruz. Hepsini güzelce pişiriyoruz.

Bu enfes karışımın üzerine domates salçasını da ilave ettikten sonra tuzunu serpip tüm malzemeler yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.

Daha önceden kavurduğunuz arpa şehriyelerini servis tabağına alıyoruz ve üzerine de eti ekliyoruz.

Yemeğimiz artık hazır ve yanında kıl biber turşusu ile servis ediyoruz.

MasterChef'te gördüğünüz Ördek Pastilla tarifi! Ördek Pastilla nedir, nasıl yapılır, malzemeleri neler? MasterChef'te gördüğünüz Ördek Pastilla tarifi! Ördek Pastilla nedir, nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Afiyet olsun…