Bu tarifi bir kere deneyen bir daha vazgeçemiyor! Portakallı Hindistan Cevizli İngiliz Keki, çay saatlerinizi tatlı bir heyecana dönüştürüyor.

Hindistan Cevizli İngiliz Keki tarifiyle çay saatlerinizi renklendirin! Yumuşacık kek dilimleri ve adım adım tarifi ile mükemmel sonuçlar elde edin.

İngiliz Keki Tarifi 

Yapılış olarak sade kekten farkı olmayan, daha sonra sosa ve Hindistan cevizine bulanan İngiliz kekini sizler henüz denememişseniz, mutlaka deneyin. Çayınızı kahvenizin yanına çok yakışacak bu lezzeti tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Peki İngiliz Keki nasıl yapılır? İngiliz Keki tarifi nasıldır? İşte detaylar...

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

İngiliz Keki nasıl yapılır

Yumuşacık lezzeti ile İngiliz Keki birçok insanın damak zevkine hitap etmektedir. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlıyı misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Genellikle üçgen ya da dikdörtgene şeklinde olan olan bu tatlıyı yiyenler doymak bilmiyor. Peki İngiliz Keki nasıl yapılır? İngiliz Keki tarifi nasıldır? İşte İngiliz Keki tarifine ilişkin detaylar...

İngiliz Keki Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;

·        2 adet yumurta

·        Yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)

·        1 çay bardağı süt

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1,5 su bardağı un

·        1 paket kabartma tozu

·        1 portakal ya da limon kabuğu rendesi

Islatmak İçin;

·        1 su bardağı süt

·        2 yemek kaşığı şeker (silme)

·        1 yemek kaşığı kakao

Etrafına Bulamak İçin;

·        Hindistan cevizi

İngiliz Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

1.    Yumurta ve şeker beyazlaşıp köpük köpük olana kadar güzelce çırpıldıktan sonra, diğer malzemeler ilave edilir ve çırpılır.

2.     Son olarak portakal kabuğu eklenerek karıştırılır.

3.     23/30 cm dikdörtgen borcamın tabanına yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülerek spatula ile düzeltilir.

4.     160 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirilir.

5.     Sürenin sonunda kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.

6.     Sosu için uygun bir kap içerisine süt, kakao ve şeker alınır, kakao ve şeker eriyene kadar çırpılır.

7.     Kek pişirme kağıdı ile birlikte tezgah üzerine alınır ve uzun kenarından 7 eşit parça olacak şekilde kesilir.

8.     Daha sonra kısa kenarından da 5 eşit parçaya kesilir. 2,5-3 cm kenar uzunluğunda küpler oluşuyor, bu şekilde 35 adet kare kekler elde edilir.

9.     Kek dilimlerinin yüzeyleri kakaolu süte batırılarak, hindistan cevizine bulanır. 


Küçük küçük, ikişer üçer lokmalık kekler oluşuyor. Servisi kolay, portakal kokulu nefis kekler. 

Afiyet olsun...