Lahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden. Peki, bu geleneksel lezzeti evde nasıl yapabilirsiniz? İşte size adım adım lezzetli bir lahana sarması tarifi!

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Misafirlerinizi şaşırtmak ve damak tadınıza yeni bir tat katmak için mükemmel bir tarifimiz var: Lahana sarması! Bu tarif, hem kolay hem de son derece lezzetli.

Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler

1 orta boy lahana
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 adet domates rendesi
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tutam maydanoz
Dereotu
Nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Kimyon
Karabiber
Reyhan
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzerine;

Yarım çay bardağı zeytinyağı
İsteğe göre 1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su

Lahana Sarması Tarifi

Lahanayı önce sap kısmını kesip çıkaralım geniş bir tencereye alalım.
Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip 5-6 dakika haşlayalım.
Diğer tarafını çevirelim 5-6 dakika haşlanınca yaprakları kendiliğinden çıkacaktır zaten.
Yaprağı ortadan kesip damar kısımları alalım.
İç harcımızı hazırlayalım. Soğan, sarımsak ve yeşillikleri ince şekilde doğrayalım.
Pirinç ve bulguru yıkayıp süzelim.
Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştıralım lahanamızı saralım.
Tencereye dizip üzerine 2 su bardağı sıcak suya bir yemek kaşığı salça ve zeytinyağı karıştırıp gezdirelim.
Üzerine tabak kapatalım ki dağılmasın sarmalar.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Lahana sarması, her sofranın yıldızı olmaya aday bir yemek. Bu tarif ile lahana sarmasını hem kolay hem de lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Sağlıklı, doyurucu ve herkesin beğenisini toplayacak bu tarifi deneyin, sofralarınız şenlensin!