Pamuk kek, adından da anlaşılacağı üzere, hafif ve yumuşacık dokusuyla tanınan lezzetli bir tatlı alternatifidir. Basit malzemelerle hazırlanan bu kek, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak.

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Klasik kek tariflerinden sıkılanlar için mükemmel bir alternatif olan pamuk kek, lezzetli ve pratik yapımıyla mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. Bu tarif, tüm kek anlayışınızı değiştirecek.

Pamuk kek tarifi, her evde bulunan basit malzemelerle hazırlanan ve sonucunda ortaya çıkan yumuşacık dokusuyla herkesi cezbeden bir tatlıdır. Bu tarifi deneyerek ailenizi ve misafirlerinizi şımartabilirsiniz.

AZ MALZEMELİ YUMUŞACIK PAMUK KEK TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı)
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon
1 su bardağı buğday veya mısır nişastası
1 su bardağı elenmiş un
1 paket elenmiş kabartma tozu
1 paket elenmiş vanilya

TARİF

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Daha sonra bir kap içerisinde yumurta aklarını şekerin yarısı ile birlikte mikserin yüksek devrinde koyulaşıp krem şanti gibi bir kıvam alana kadar çırpın
Ayırdığınız yumurta sarılarını da ayrı bir çırpma kabında şekerin kalan kısmı ile rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpın. Bir taraftan da sıcak suyu ilave edin, 2 dakika daha çırpın.
Ardından sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek malzemeler karışana kadar son kez çırpalım.
Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta aklarını yavaş yavaş yumurta sarılarının içerisine ekleuin ve spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaş hareketlerle yedirin. Yumurta aklarını tek seferde değil de bir kaç seferde yedirin.
Hazırladığımız kek hamurunu yapışmaması için tereyağı ile yağladığımız 24 cm boyutundaki kalıbımıza boşaltın.
Keki 170°C önceden ısıttığımız fırında ilk yarım saat kapağını hiç açmadan 40 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Kek soğuduktan sonra servis edin.

Pamuk kek tarifi, hem kolay hazırlanışı hem de lezzetiyle çay saatlerinin ve özel günlerin favorisi olacak. Yumuşacık dokusu ve hafif tadıyla bu kek, herkesin damak zevkine hitap ediyor. Malzemelerinizi özenle seçip, tarife sadık kalarak siz de bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Pamuk kek, herkesin bayıldığı bu lezzeti tatmanız için sizi bekliyor!