Üzümlü kek, hem çayın hem de kahvenin yanında muazzam bir eşlikçidir. Yumuşacık yapısıyla tanışınca, tarifini herkesin isteyeceği bir lezzet haline gelecek.
Pratik tariflerin kraliçesi üzümlü kek ile tanışmaya hazır mısınız? Hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak.
Üzümlü kek yapmanın püf noktalarını öğrenmek ve mükemmel kıvamı yakalamak için bu rehbere göz atın. Çay saatleriniz için vazgeçilmez bir tarif sizi bekliyor.
MALZEMELER
3 yumurta
Dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kadar kuru üzüm
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
TARİF
Geniş bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice köpürene kadar çırpın.
Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip karıştırın.
Son olarak üzüm ve cevizleride ekleyerek iyice karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına döküp fırında 30 dk kadar pişirin.
Pratik ve lezzetli üzümlü kek tarifimizle çay saatlerinizi şenlendirin. Bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacak ve mutluluk dolu anlar yaşatacaksınız.