Hazır yufkadan ıspanaklı börek yapmak, pratik ve lezzetli bir seçim. Çay saatlerinde ya da özel yemeklerde sunabileceğiniz bu tarif, hem hızlı hem de nefis bir alternatif sunuyor.

Sadece 20 dakika hazırlık süresiyle, evde hazır yufkadan ıspanaklı börek yapmak artık çok kolay. Basit malzemelerle, bu tarif her öğün için mükemmel bir lezzet yaratıyor.

Arkadaş toplantılarından özel yemeklere, hazır yufkadan ıspanaklı börek, her durum için ideal. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, mükemmel börekler yapabilirsiniz.

HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI BÖREK MALZEMELERİ

1 adet yumurta sarısı
5 adet hazır yufka

Sosu için;

1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta

Harcı için;

1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
500 gram ıspanak

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı çörek otu

HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Kolay bir şekilde hazır yufkadan ıspanaklı börek yapmak için ilk olarak soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile bir tavada kavurmaya başlayın.

Üzerine güzelce yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları alın baharatları da ekleyerek kavurun.

Harcı bir kenara aldıktan sonra ayrı bir kabın içerisinde yumurta, yoğurt, su ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

Yağlanmış tepsi üzerine serdiğiniz yufka üzerine önce sos, sonra ıspanaklı harç ekleyin.

Tüm yufkalar bitene kadar sırasıyla bu işlemi sürdürün.

Ardından son kat gelince sosun tamamını dökerek, yumurta sarısını sürün.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Çörek otu serperek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

İşte bu kadar basit! Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi ile kısa sürede ve kolayca mükemmel lezzetler yaratabilirsiniz. Bu tarif, çay saatlerinizde ve özel günlerinizde lezzetli bir alternatif olarak yerini alacak. Hem pratik hem de lezzet dolu bu böreği deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Keyifli sofralarınızda bu nefis böreğin tadını çıkarın. Afiyet olsun!"