2 yufka ile yapılan enfes ıspanaklı börek tarifimizle kahvaltılar daha lezzetli! Kolay ve ekonomik tarifimiz ile ıspanaklı börek yapmak çok pratik.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

2 yufka ile hazırlanan lezzetli ve pratik ıspanaklı börek tarifi, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak.

İster çayın yanına, ister kahvaltıya… Yalnızca 2 yufkayla kolayca hazırlanan ıspanaklı böreğin yapımı çok pratik. Ispanak sevmeyenler bile afiyetle yiyecek.

Çıtır çıtır bir böreğe kim ‘hayır’ diyebilir ki? Üstelik hamur açmanıza gerek yok. Az malzemeyle kolayca hazırlanıyor, tıpkı el açması lezzetinde oluyor. Kokusu tüm eve yaylan ıspanaklı böreğin malzemeleri ve tarifini sizler için sıraladık.

Malzemeler

2 adet yufka

Sosu için:

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağı  
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta

İç harç için:

1 adet kuru soğan
1 bağ ıspanak
1 kase ezilmiş beyaz peynir
Karabiber tuz

Yapılışı:

Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.

İç harç için soğanı 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurup ıspanakları ekleyin. 

Ispanak da kavrulunca ocaktan alıp soğutun ve peynir ekleyin.

Yufkaları 2 eşit parçaya bölün, yarısını tezgaha yayıp her yerini soslayın.

Yufkanın geniş tarafına iç harç koyup dolayın. Ardından bir ucundan kıvırarak gül şekli verip tepsiye alın.

Diğer yarım yufkaları da harçla doldurup tepsideki böreğin etrafına sarın. 

Artan sosu güzelce üzerine gezdirip fırça ile her yerine sürün.

Önceden ısınmış 180 derece alt üst ayar fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. 

35-40 dakika sonra börek hazır olacaktır, deneyenlere afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Böreğin gevrek olmasını istiyorsanız tüm yufka katlarını özenle tek tek yağlamalı, elinizi korkak alıştırmamalısınız. Üstelik böyle yaptığınızda börek pişerken yufkalar tek tek açılacak ve daha lezzetli olacaktır.