Pişmaniye kurabiyesi yapmak çok kolay. Sadece birkaç malzemeyle ağızda dağılan, pişmaniye tadında nefis kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Bu tarif kahvenin yanına çok yakışacak.

Pişmaniye kurabiyesi her yiyenin tarifini isteyeceği bir lezzet. Ağızda dağılan, pişmaniye tadında bu kurabiyeler az malzemeyle kolayca yapılıyor. Kahve keyfinizi taçlandırmak için işte tam ölçülü tarif.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Tam Ölçülü Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 su bardağı Hindistan cevizi
3-3,5 su bardağı un

Bulamak için:

1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi

Tam Ölçülü Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına tereyağını, pudra şekerini ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve hindistan cevizini de ekleyip tekrar karıştırın.
Unu kontrollü ekleyin ve vanilyayıda ilave edin.
Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Bir tabağa Hindistan cevizi ve pudra şekerini alıp karıştırın.
Tamamen soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun.