Patatesli Balon Böreği, kahvaltılarda veya çay saatlerinde afiyetle yiyebileceğiniz bir börek tarifidir. Patates ve soğanın harika uyumu, bu böreği vazgeçilmez yapacak.

Çıtır bir dış kaplama, içinde patates ve kırmızı soğanın enfes uyumuyla tanışın! Patatesli balon böreği tarifi ile mutfaklarınıza harika kokular ve lezzetler getirin.

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

Ev yapımı patatesli balon böreği tarifi ile mutfaklarınıza muhteşem aromalar taşıyın! Kolay ve leziz bu tarif, tüm aile bireyleriniz ve misafirleriniz tarafından çok sevilecek. İşte tarifi...

Patatesli Balon Böreği Tarifi

Malzemeler

️3 adet yufka
️5 adet patates
️2 adet kırmızı soğan
️2 tatlı kaşığı tuz veya vegeta
️1 yemek kaşığı toz biber

️Sos için;

️100 gram tereyağ (eritilmiş)
️100 ml sıvı yağ
️1 su bardağı süt (220 ml)
️1 paket kabartma tozu

Patatesli Balon Böreği Nasıl Yapılır?

Patatesleri ikiye bölün ve yumuşayana kadar kaynatın.
Piştikten sonra çatalla ezin.
Soğanları bir tavada kavurup baharatları ekleyin.
Pişen soğanları püreye ilave edin. İyice karıştırın.
Sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
Bir yufkayı çalışma tezgahına alıp sosu sürün.
Sağ ve sol yanlarını ortaya doğru katlayıp tekrar sostan sürün.
Şimdi üstü tarafına ve alt tarafını ortaya kadar katlayıp 4 adet dikdörtgen kesin.
Patatesli karışımı bir dikdörtgenin ortasına bir yemek kaşığı yardımı ile yayın.
Önce sağ köşeyi,sonra sol köşeyi ortaya doğru katlayın ve diğer iki köşeyi de katlayın.
Bir fırın tepsisine yan yana dizin.
Kalan sosu doldurulmuş yufkaların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180°’de fırında 30 dk pişirin.