Pamuk gibi yumuşacık poğaça tarifi ile mutfaklarınıza harika kokular yayılacak! İçi peynir dolgulu, dışı çıtır çıtır bu poğaça ile gününüze tat katabilirsiniz.
Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak pamuk poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif sayesinde hem lezzetli hem de pratik bir şekilde pamuk poğaça hazırlayabilirsiniz. İşte size adım adım pamuk poğaça tarifi.
Pamuk Poğaça Tarifi
Malzemeler
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1’inin sarısı dışına)
6 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için:
Kaşar peyniri + beyaz peynir
Dışına:
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?
Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su ve süt gezdirilir, karıştırılır.
3-4 dakika bekledikten sonra yumurta, sıvı yağ ilave edilir, tekrar karıştırılır.
5 su bardağı undan sonra un ilavesi yavaş yavaş yapılır, tuz eklenir ve yoğrulur.
Hamur kabarana kadar mayalanmaya bırakılır.
Kabaran hamurdan istenilen büyüklükte bezeler yuvarlanır, her beze oval olacak şekilde parmaklarımızla büyütülür.
Uç kısmına uzun doğranan peynirlerden konur ve yanları katlamadan rulo yapılır.
Tepsiye dizilen poğaçaların üstü kapatılıp mayalanmaya bırakılır ya da 50 dereceye ayarlanan fırında mayalanma işlemi gerçekleştirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serptiğimiz poğaçalar 200 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.