Sadece birkaç basit malzeme ile lezzetli bir yemek hazırlayın. Enfes kremalı makarna sizi bekliyor!

Kremalı makarnanın sırrını merak ediyor musunuz? Evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Kremalı Makarna Malzemeleri

1 paket dilediğiniz makarna çeşidi
1 tatlı kaşığı tuz (makarnayı haşlarken kullanılacak)
1 paket sıvı krema (200 ml)
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı kuru fesleğen (isteğe göre kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?

Kremalı makarna yapımı için geniş bir tencere alalım ve içerisini su ile dolduralım. Yaklaşık 1 litre kadar doldurabilirsiniz.
Tencereye koyduğunuz suyu kaynatmaya başlayın. Kaynayan suyun içerisine tuz ilave edelim ve 1-2 kere karıştıralım.
Ardından su kaynadığında içerisine 1 paket makarnayı dökelim.
Makarna paketi üzerinde yazan kaynama süresini dikkate alarak makarnamızı pişirelim. Dilerseniz makarnanınız birbirine yapışmaması için tencereye birkaç damla sıvı yağı ilavesi yapabilirsiniz.
Makarnanız haşlandığında bir süzgeç alalım ve makarnayı içerisine döküp suyu süzelim.
Bir kenarda makarnanın kremasının yapımına başlayalım.
Bir tava alalım ve 200 ml sıvı kremayı içerisine dökelim ve ısıtmaya başlayalım.
Krema içerisine tuz, karabiber ve kuru fesleğeni ekleyelim.
Kremamızı güzelce karıştıralım.
Krema kıvam almaya başladığında yoğunlaşmaya başlar. Hafifçe yoğunlaşmaya başlayan kremamızın içerisine artık makarnamızı dahil edebiliriz.
Suyu süzülen makarnamızı kremanın içerisine ilave edelim.
Kaşık yardımıyla krema ve makarnamızı karıştıralım ki sosu iyice içine çeksin.
Kremalı makarnamızı servis tabağına alabilirsiniz.
Servis aşamasında rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini makarnanızın üzerine serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz mozzarella peynir rendeleyip onunla da sunum yapabilirsiniz.
Kremalı makarnanız hazır.
Afiyet olsun!