Meksika ve Güney Amerika'nın geleneksel lezzeti Trileçe, şimdi mutfaklarınızda! Bu basit ve pratik tarifle, Trileçe yapmak hiç de zor değil. İşte adım adım Trileçe yapımı...

Karamel sosun tatlı dokunuşuyla harmanlanmış Trileçe, tatlı severlerin yeni gözdesi. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, misafir sofralarınıza lezzet katacak.

Tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday: Ev yapımı Trileçe! Bu tarif ile Trileçe yapmak hem eğlenceli hem de son derece kolay. Hadi başlayalım!

TRİLEÇE TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 g sıvı krema
Karamel sosu için;
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 g sıvı krema

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Üzeri için;

1 paket krem şanti

TARİF

Krem şantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
170 derece fırında 10 dakika, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım.
Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.
Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim.
5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Trileçe tatlısı yapmak, bu tarifle artık çok kolay! Tatlıya dair tüm püf noktalarını sizinle paylaştık. Artık mükemmel kıvamda, karamel soslu Trileçenizi yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bu tarif, Trileçe yapmayı hem eğlenceli hem de lezzetli hale getiriyor. Şimdi mutfağa girme ve bu harika tatlıyı deneme zamanı. Afiyet olsun!