Kazandibinin yanık tadını veren püf noktasını biliyor musunuz? Bu yazıda size kazandibinin sırlarını anlatacağız. Süt, tarçın ve pudra şekerinin muhteşem uyumunu deneyin.
Ev yapımı kazandibi ile damaklarınızı şenlendirin! Kolay ve lezzetli kazandibi tarifimizle sütlü tatlıların keyfini çıkarın.
KAZANDİBİ TATLISININ TARİFİ:
MALZEMELER
6 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Servisi için;
Bir yemek kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Bir tencerenin içine süt, pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyerek çırpma teli yardımı ile çırpın.
Tencere içindeki malzemeler iyice karıştıktan sonra karışımı ocağın üzerine alın.
Karışım katılaşmaya ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar durmadan karıştırın.
Muhallebi kıvam almaya başlayınca ocağın altını kapatın ve muhallebinin içine tereyağı atın ve erimesi için hızlıca karıştırın.
YAKMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
Kazandibinin en önemli özelliği dibinin yanık olmasıdır. Bu yanık tat kazandibine ayrı bir lezzet katar. Yakma işleminin püf noktası şu şekildedir:
Geniş bir tepsiyi ocağın üzerine alın ve ocağın altını yakın.
Hazırlanan kazandibi muhallebisinden bir kepçe alın ve tepsinin üzerinde tarçın ve pudra şekeri ile karıştırın.
Karışımı tepsinin üzerine iyice yayın ve tepsiyi çevire çevire pudra şekeri, tarçın ve muhallebiyi pişirin. Bu işlemden sonra karışım esmerleşecektir.
Daha sonra tüm muhallebiyi iyice tepsinin tabanına yaydığınız karışımın üzerine dökün ve bir spatula yardımı ile üstünü düzeltin.
Tatlıyı, buzdolabında yaklaşık 3 saat bekletin.
Tatlının tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra tatlıyı, şeritler halinde kesin ve rulo şeklinde sarın.
Tatlıları servis tabağına alın ve tarçınla servis edin.
Afiyet olsun...