Elmalı kıyır kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Bu rehberde, kurabiyenin iç harcından, hamurun kıvamına kadar her detayıyla mükemmel sonuçlar almanız için gereken bilgileri bulacaksınız.

Misafirlerinizi şaşırtacak, ağızda dağılan bir lezzet arıyorsanız, elmalı kıyır kurabiye tam size göre! Tarçın ve elmanın muhteşem uyumu ile unutulmaz tatlar yaratmaya hazır olun.

MALZEMELER

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Hamuru için:

250 gram margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

İçi için:

3 adet rendelenmiş elma
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

İlk olarak rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyunca ceviz de konulur.
Hamuru için bir yoğurma kabına margarin, yoğurt, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
Hazırladığımız hamuru buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
Hazır olan hamur 5 bezeye ayrılır.
Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 eşit parçaya bölün.
Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak sigara böreği sarar gibi sarınız.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz.