Şekerpare, o eşsiz tatlımızın adını duyduğumuzda dahi ağzımızın sulandığı bir lezzet. Ancak mükemmeli yakalamak hiç de kolay değil, değil mi? Merak etmeyin, size harika bir tarifimiz var. Türk mutfağının en kıymetli lezzetlerinden biri olan şekerpareyi evde tam kıvamında yapmak işte tarifi...

Evde tam kıvamlı şekerpare tarifi arayışında mısınız? İşte mükemmel lezzette, tam kıvamlı şekerpare tarifi adımları ve püf noktaları...

Neden "Tam Kıvamlı"?

İyi bir şekerpare ne çok sert, ne çok yumuşak olmalı. Adı üzerinde; tam kıvamlı olmalı! Bazı tarifler sizi hayal kırıklığına uğratabilir, ama endişelenmeyin. Bu tarifte sizi yanıltacak hiçbir şey yok.

Malzemeler

Tam kıvamlı şekerpare tarifi için gereken malzemeler şunlardır:

250 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Şerbet için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu

Tam kıvamlı Şekerpare Tarifi

Hamuru Hazırlayın: Margarini, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtanın beyazını yoğurma kabına alın. Malzemeleri güzelce karıştırın.
Kabartma tozunu, vanilini ve azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur kıvamını aldığında, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Şerbeti Hazırlayın: Su ve şekeri karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün.
Şekerpareler şerbeti çekene kadar bekletin.

Püf Noktaları

Şekerpare hamurunun kıvamını tutturabilmek için unu yavaş yavaş eklemekte fayda var. Bu sayede tam kıvamlı şekerpare tarifi başarısı garantilenir!

Şekerpareyi şerbetledikten sonra ağzı kapalı bir kapta bir gece bekletmek, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar.

Şekerpare hamuru nasıl kıvamında olmalı?

Hamur, ele yapışmayan, ama çok sert olmayan bir kıvamda olmalıdır.

Şerbet sıcak mı soğuk mu olmalı?

Hem şekerpareler hem de şerbet sıcak olmalıdır.

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Hangi tür yağ kullanmalıyım?

Margarin veya tereyağı kullanabilirsiniz. Tereyağı daha lezzetli bir sonuç verir.

Evet, işte bu kadar! Tam kıvamlı şekerpare tarifiyle, evinizde mis gibi, dillere destan bir tatlı hazırlamak artık hayal değil. Bu tarifi denedikten sonra, komşularınıza, ailenize hatta arkadaşlarınıza da önermek isteyeceksiniz. Afiyet olsun!