Makarna tutkunları için özel bir tarifimiz var: Ev yapımı ravioli! Bu detaylı rehberle, İtalyan mutfağının bu klasik lezzetini kendi mutfaklarınızda kolayca yapabilirsiniz.

Ravioli yapmak zannedildiği kadar zor değil. İtalyan lezzetlerine olan hayranlığınızı bir adım ileri taşıyarak, bu adım adım ravioli tarifiyle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Kendi evinizin şefi olmaya hazır mısınız? Bu basit ve etkili ravioli tarifiyle, İtalyan mutfağının en meşhur yemeğini kendi ellerinizle yaparak herkesi şaşırtın.

RAVİOLİ TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

280 gram un (2 su bardağı)
200 gram semolina (irmik unu)
6 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

300 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

2 yemek kaşığı tereyağı

RAVİOLİ NASIL YAPILIR?

Ravioli hamuru için; un ve irmik ununu geniş bir karıştırma kabına alın. Tuzu katın. Tek tek eklediğiniz yumurtalarla hamuru kıvam alana kadar yoğurun. Streç filmle sarıp 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Ravioli hamurlarını açmadan önce iç harcı hazırlayın. Kuru soğanı minik küpler halinde doğrayın. Orta yağlı kıyma, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle yoğurun.

Toparlanan hamuru minik bezelere ayırın. Mutfak tezgahını hafifçe unlayıp bir adet hamur bezesini oklava yardımıyla yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Yaklaşık 8x8 cm. olacak şekilde kare parçalar halinde kesin. Aynı işlemi diğer hamur bezelerine de uygulayın.

Kare hamur parçalarının orta kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar yerleştirin. Ravioli makarna hamurlarının kenar kısımlarını hafif bir şekilde ıslatın. Üzerine bir kat hamur kapatıp kare şeklini verin.

Kenar kısımlarının üzerinden tırtıklı bir kesici yardımıyla geçip yapışmalarını ve şekil almalarını sağlayın. Üzerlerini temiz bir mutfak beziyle örtüp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Hamurunu taze taze açtığınız için; ravioli makarnaları 6-8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla çıkartıp fazla sularını süzdürün.

Tereyağını geniş tabanlı bir tavada eritin. Haşlanmış ravioli makarnaları, tereyağında 1-2 dakika soteleyin. Geniş bir servis tabağına alıp arzuya göre incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Bu adım adım ravioli tarifiyle, İtalyan mutfağının en özel lezzetlerinden birini kendi mutfaklarınızda deneyimleyebilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, sizlere mutfakta yeni bir heyecan ve deneyim sunacak. Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte bu enfes lezzeti tadın ve mutfak becerilerinizi gösterin. Afiyet olsun!