Mısır ununun lezzeti ve dereotunun ferahlığı bir arada! Eğer siz de farklı ve lezzetli bir poğaça denemek istiyorsanız, bu tarif tam size göre.

Dereotlu ve mısır unlu poğaça, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. İster kahvaltıda ister çay yanında, bu poğaçalar her zaman favori olacak.

Ev yapımı poğaçaların en lezzetlisi: Mısır unlu ve dereotlu! Bu kolay ve pratik tarifle, herkesi mest edecek poğaçalar yapabilirsiniz.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Mısır Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

150 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
3 yemek kaşığı yoğurt(susuz)
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
2- 2, 5 su bardağı elenmiş un
Yarım demetten biraz fazla ince kıyılmış dereotu

İç Harcı

Küçük küp şeklinde kesilmiş orta yağlı beyaz peynir

Üzerine:

1 adet yumurta sarısı
Susam

Mısır Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi

Derin bir kabın içine margarini, sıvı yağı, yumurta ve yumurta akını, yoğurdu ve tuzu alalım.

Elimizle biraz karıştırdıktan sonra üzerine mısır ununu, kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek elimize çok az yapışan bir hamur elde edelim.

En son ince kıyılmış dere otlarını da ekleyerek biraz daha yoğuralım.

Mandalinaya yakın büyüklük de bezeler kopararak tezgah üzerinde elimizle biraz açalım.

Tam ortasına iç harcımızı koyarak istediğimiz şekilde kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye alalım.

Tüm hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirelim.

Mısır unlu ve dereotlu poğaça tarifi, hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalık sunuyor. Bu tarifle, evde kolayca pastane tadında poğaçalar yapabilirsiniz. Her lokmada hissedeceğiniz lezzet ve ferahlık, bu tarifi denemeniz için yeterli olacak. Afiyet olsun!