Tantuni severler buraya! En kolay ve en lezzetli tantuninin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle dışarıda yemeyeceksiniz!
Çok küçük kuşbaşı doğranmış kırmızı et ile hazırlanan tantuni isteğe göre tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, orijinal tantuni nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Hem tadı hem de görüntüsüyle ağızlarda muhteşem bir tat bırakan tantuni yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Dışarıda sıklıkla tüketilen tantuniyi evde denemek isteyenler püf noktalarıyla tam tutan tarifi merak ediliyor. Denemek isteyenler için nefis tantuni tarifi ve malzeme listesi haberimizde.
MALZEMELER
1 kg tantunilik kesilmiş biftek (Çok küçük doğranacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kg soğan
1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, pul biber, karabiber
Tuz
1 demet maydanoz
servis için:
lavaş veya ekmek
TARİF
Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.
Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun.
Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı toz biber ve tuz serpip karıştırın.
Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın.
Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.
AFİYET OLSUN!