Babasından devraldığı iş yerinde çalışmaya başlayan bakır işleme ve kalaycı ustası Hasan Haykır, "Rahmetli babam biz küçükken 'okuyan okuyacak, okumayan benim mesleğimi yapacak' demişti. Ben de bu mesleği tercih ettim. İlkokul yıllarımdan bu yana bu işi yapıyorum ve çok şükür hiç şikayetim olmadı. Çalıştım, çabaladım, Allah her şey verdi bana" diye konuştu. 

AK Parti Osmancık İlçe Teşkilatı: "Festival ve Güreş Organizasyonlarına Davet Almadık" AK Parti Osmancık İlçe Teşkilatı: "Festival ve Güreş Organizasyonlarına Davet Almadık"

Haykır, genellikle şehir içi ve köylerden, bazen de şehir dışından gelen müşterilere hizmet verdiğini belirtti. Kazan, bakraç ve semaver gibi ürünlerin imalatını yapan Hasan Haykır, aynı zamanda bakır kalaylama ve kap kacak tamir işleriyle de uğraştığını, ancak mesleğin geleceğinden endişe duyduğunu belirterek, "Çırak bulmakta zorlanıyorum. Biz son ustalarız. Benden sonra bu mesleği sürdürecek kimse kalmayacak. Ne yazık ki mesleğimiz kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında yerini alıyor" ifadelerine yer verdi.