Geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağından Valide Sultan Çorbası tarifiyle lezzetli ve besleyici çorbalar yapabilirsiniz

Valide Sultan Çorbası, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir. Bu çorba, kışın sizi ısıtacak ve bağışıklığınızı güçlendirecek. Valide Sultan Çorbası Malzemeleri hazır mı? İşte tarifi
 

Valide Sultan Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Köftesi için;

300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Köfteyi kızartmak için;

1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane

Diğer malzemeler;

Yemekteyiz Şükrü Çiftçi kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şükrü kaç yaşında, nereli? Yemekteyiz Şükrü Çiftçi kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şükrü kaç yaşında, nereli?

Yarım çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı pirinç
3 adet havuç
3 adet patates
1 çay bardağı bezelye
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı sıcak su (1600 ml)

Terbiyesi için;

2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un

Valide Sultan Çorbası Nasıl Yapılır?

Valide sultan çorbasının köftesi için uygun bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş veya doğranmış soğan,
karabiber, tuz, pul biber ve galeta ununu alalım.
Elimizle kıymayı güzelce yoğuralım. Ardından hazırladığımız harçtan küçük parçalar kopartarak elimizde yuvarlayalım.
Köfteleri pişirmek için ocağa aldığımız tavaya tereyağını ekleyelim. Yağ eridikten sonra köfteleri ekleyerek her yeri eşit olacak şekilde pişirelim.
Köfteler piştikten sonra üzerine naneyi ekleyerek karıştıralım. 1-2 dakika daha bu şekilde pişirelim.
Patates ve havuçların kabuklarını soyarak küpler halinde doğrayalım.
Doğradığımız havuçları tencereye alalım. Üzerine bezelyeyi de ekleyerek yumuşayana kadar kaynatalım. 5 dakika kaynatmak yeterli gelecektir.
5 Dakika kaynattıktan sonra patatesleri de ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatalım.
Ayrı bir tencereye pirinç, bulgur ve suyu alarak haşlanmaya bırakalım.
Pirinç ve bulgurlar yumuşadıktan sonra suyunu süzdüğümüz sebzeleri de ekleyelim. Karıştırdıktan sonra kaynatmaya devam edelim.
Çorbanın terbiyesi için uygun bir karıştırma kabına yoğurt ve unu alarak tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpalım.
Çorbanın haşlama suyundan 1-2 kepçe kadar alarak yoğurda ekleyelim. Terbiyemizi kesilmemesi için ılıtalım.
Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye eklerken bir yandan da kaşıkla karıştıralım.
Çorbamız tekrar fokurdamaya başladığında tuzunu ve misket köftelerini ilave ederek tekrardan karıştıralım.
1-2 dakika daha pişirdikten sonra çorbamız servise hazır. Valide Sultan çorbasını deneyecek herkese afiyet olsun!