Geleneksel Osmanlı mutfağının eşsiz yemeklerinden terkib-i çeşidiyye, sofralarınıza tarihi bir lezzet katmaya hazır. İşte malzemeler ve tarif...
Terkib-i çeşidiyye, kuzu eti ve zengin baharatların muhteşem uyumuyla, Osmanlı saray mutfağının en beğenilen yemeklerinden biri. Bu lezzeti evinizde deneyin!
MALZEMELER
500 gr kuzu but
150 gr kuzu kıyması
150 gr kuru kayısı
150 gr kuru erik
150 gr badem
300 gr elma
50 ml nar ekşisi
20 ml bal
10 gr nişasta
30 ml gül suyu
Tuz
TARİF
Bir bardak ılık su, bal ve nar ekşisini eriyinceye kadar iyice karıştırın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kısık ateşte pişirin.
Kavurduğunuz etlere ballı karışımı ve tuz ilave edin. Çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin.
Su azalınca biraz daha su ilave edebilirsiniz. Ayrı bir yerde kıymayı tuz ile yoğurup küçük köfteler hazırlayın.
Pişen et yumuşayınca köfteyi, kabukları soyulmuş bademi, kayısı ve eriği ilave edin. Tuzunu kontrol edip kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
Kayısılar yumuşayınca elmaları soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Yemeğin üzerine yayın.
Tüm malzemeler piştikten sonra yemeğin suyunu nişasta ve gül suyu karışımı ile koyulaştırın.