Gelinim Mutfakta programında bugün tarihi bir lezzet, manav pidesi tarifini keşfedin! Malzemeler, yapılışı ve püf noktalarıyla detaylar burada.

Osmanlı mutfağının unutulmaz lezzeti manav pidesi, Gelinim Mutfakta'da gelinlerin elinden çıkıyor. Tarifin tüm detayları için hemen okuyun

Osmanlı mutfağından günümüzün popüler yarışmasına, manav pidesi tarifi Gelinim Mutfakta'da. İşte adım adım tarif...

MANAV PİDE TARİFİ 

Manav pide malzemeler

1 demet pazı
1 adet yumurta
3, 5 su bardağı un (yarım bardağı hamur açmak için)
2 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt

İç malzemesi ;

Zuhal Topal’la Yemekteyiz Duygu Apaydın kimdir? Kaç yaşında, nereli? Zuhal Topal’la Yemekteyiz Duygu Apaydın kimdir? Kaç yaşında, nereli?

2 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru nane

MANAV PİDE YAPILIŞI

Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım. Ne çok sert nede yumuşak.
Ele yapışmayan bir hamur olması yeterli. 20 dakika hamurumuzu dinlendirelim. Bizde o esnada iç harcını hazırlayalım.
İç harcı için pazıları hijyenik bir şekilde yıkayıp ince ince doğrayalım.
İnce doğranmış olan soğanları pazıya ilave edelim. kuru nane, tuz, sıvı yağ ve bir yumurta ekleyip elimizle ovalım. İç malzememiz de hazır.
Dinlendirilen hamura rulo şekli verip 10 adet beze olacak şekilde keselim ve bezelerimizi pide şeklinde açalım.
Ben tüm bezeleri açıp sonrasında harcı koyup kapatıyorum. Pratik ve temiz oluyor.
Tüm pidelerimizi yapıp tepsiye koyuyoruz. Pazıdan çıkan suyu yoğurt ile karıştırıp bol bol pidelerimizin üstüne sürüyoruz.
200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üstü ve altı iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz mancar suyundan fırça yardımıyla hafifçe sürülüp üstü kapatılır.