Osmanlı Saraylarının vazgeçilmez tatlısı cevizli un helvasını evde yapmaya ne dersiniz? Bu tarifte size un helvasının sırrını veriyoruz. En kolay ve lezzetli cevizli un helvasını tarifini deneyimleyin.
Cevizli un helvasının lezzet şölenine dönüştüğü tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Damaklarda unutulmaz bir tat bırakan cevizli un helvasını yapmak için gereken malzemeler sadece un, şeker ve su. Püf noktalarını öğrenmek için okumaya devam edin.
Cevizli un helvasının nasıl tam kıvamında olduğunu biliyor musunuz? Bu tarifte size cevizli un helvasının püf noktalarını anlatıyoruz. Bol cevizli ve lezzetli bir tatlı için bu tarifi deneyin...
UN HELVASI TARİFİ:
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker
UN HELVASI NASIL YAPILIR?
Öncelikle helvaya şerbetini yaparak başlayın. Tencereye şekeri ve suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet koyu kıvama geldiğinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Daha sonra yeni bir tencere alın, içerisine sıvı yağı ve unu ekleyerek karıştırın.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin.
Unun rengi koyulaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün.
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aynı şerbeti dökerken aynı zamanda unun da topaklanmadan hızlıca karıştırılması gerektiğidir.
Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin. Kaşığın arka tarafıyla bastırarak un helvasını hazır hale getirin.
Helvayı ocaktan alın ve ılık hale geldiğinde istediğiniz şekli verebilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz ceviz ile muhteşem bir sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...